W sam raz na imieniny. I na przeziebienie, ktore powoli znow sie dobija do mnie. Nie ma jak popoludnie w wygrzanej kuchni z zapachem ciasteczek ;) I bezcenne pytania rodziny: co tak ladnie pachnie w kuchni? ;)Na ok. 20 ciastek220 g + 1 lyzka maki80 g cukru bialego80 g brazowego cukruszczypta soli1 paczka cukru waniliowegopol lyzeczki proszku do pieczenia150 g bialej czekolady125 g margaryny do pieczenia1 lyzka kakao1 jajkoCzekolade posiekac na drobne kawalki. Maslo, cukier, sol i cukier waniliowy utrzec mikserem na kremowa mase. Dodac jajko i dalej ucierac. Dodawac stopniowo make wymieszana z proszkiem do pieczenia dalej ucierajac. Ciasto podzielic na 2 czesci. Do jednej dodac jeszcze 1 lyzke maki i wymieszac, do drugiej lyzke kakao i wymieszac. Dodac do kazdej polowy ciasta polowe posiekanej czekolady, wymieszac. Na dwie wylozone papierem do pieczenia balchy nakladac ciasteczka, formulowac reka wielkosci ok. lyzki stolowej. Piec w temperaturze 180°C ok. 15 minut.Przepis z "Laura Backen" 2/2008