ßßß
Składniki (na 1 pizzę o średnicy 25 cm):Spód:4 łyżki mąki pszennej razowej6 łyżek zmielonych otrąb owsianych1/5 szklanki mleka 0,5 % tłuszczudrożdże 20 g1 łyżeczka cukruFarsz:oliwki 10 szt.1 mały pomidorpół papryki czerwonej1 cebulaser Zottarella Light 75 g (3/5 kulki)Sos:keczup 30 goreganoDo gorącego mleka dodaj cukier, 2 łyżki mąki i pokruszone drożdże. Naczynie przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Do wyrośniętych drożdży dodaj pozostałą mąkę i zmielone otręby. Wyrób ręcznie ciasto i ponownie odstaw do wyrośnięcia.Cebulę, oliwki i pomidory pokrój w talarki, paprykę w paski. Keczup wymieszaj z oregano.Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na cienki, okrągły placek Zrób rant. Spód wysmaruj keczupem, wyłóż cebulą, papryką, plasterkami pomidora i oliwkami. Piecz na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
W tym czasie zetrzyj ser. Wyjmij przypieczoną pizzę i oprósz ją startym serem oraz oregano. Z powrotem włóż pizzę do piekarnika i trzymaj do czasu, aż ser się ładnie roztopi.
Smacznego :)Wartość Kaloryczna 630 kcal (cała pizza)Białko 36 gWęglowodany 82 gTłuszcz 14 , 8 g