Wykonanie
Uwielbiam pizzę. I kropka. Tylko co zrobić z kaloriami czającymi się za tym przysmakiem ? Trzeba kombinować :) Dzisiaj moja pierwsza blogowa kombinacja. Czerwona Pizza . A spód
Otrębowy.

Składniki (na 1 pizzę o średnicy 25 cm):Spód:4 łyżki
mąki pszennej razowej6 łyżek zmielonych
otrąb owsianych1/5 szklanki
mleka 0,5 % tłuszczu
drożdże 20 g1 łyżeczka
cukruFarsz:
oliwki 10 szt.1 mały
pomidorpół
papryki czerwonej1
cebulaser Zottarella Light 75 g (3/5 kulki)Sos:
keczup 30 g
oreganoDo gorącego
mleka dodaj
cukier, 2 łyżki
mąki i pokruszone
drożdże. Naczynie przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Do wyrośniętych
drożdży dodaj pozostałą
mąkę i zmielone
otręby. Wyrób ręcznie ciasto i ponownie odstaw do wyrośnięcia.
Cebulę,
oliwki i
pomidory pokrój w talarki,
paprykę w paski.
Keczup wymieszaj z
oregano.Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na cienki, okrągły placek Zrób rant. Spód wysmaruj
keczupem, wyłóż
cebulą,
papryką, plasterkami
pomidora i
oliwkami. Piecz na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

W tym czasie zetrzyj
ser. Wyjmij przypieczoną pizzę i oprósz ją
startym serem oraz
oregano. Z powrotem włóż pizzę do piekarnika i trzymaj do czasu, aż
ser się ładnie roztopi.

Smacznego :)Wartość Kaloryczna 630 kcal (cała pizza)
Białko 36 gWęglowodany 82 gTłuszcz 14 , 8 g