ßßß
Składniki :Ciasto30 dag mąki1 dag drożdży120 ml mlekazioła włoskie1/2 łyżeczki cukrusólDodatkiketchupser mo c arellaulubione dodatki u nas salami, pieczarki i oliwki, cebulaOpis wykonania :1. Mąkę przesiewamy do miski, drożdże kruszymy i wlewamy ciepłe mleko. Dodajemy szczyptę soli, pół łyżeczki ziół włoskich i cukier. Wszystko dokładnie wyrabiamy i odstawiamy, aż ciasto urośnie.2. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 części, każdą część wałkujemy na cienki okrągły placek. Smarujemy ketchupem układamy ser, salami, pieczarki, oliwki i cienko pokrojona cebulę.3. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut i pieczemy w 220 C.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy