ßßß
Naprawdę zwykłe muffiny. Niestety, nie dopatrzyłam się w nich wyjątkowego smaku - ot, babeczki z orzechami. Choć myślę, że smakosze orzechów mogą być zadowoleni. Przepis z '1 mix - 50 muffins' Susanny Tee.* z 'Koncertu Życzeń' dla miłośników ciast z orzechamiSkładniki na 12 muffinek:280 g mąki pszennej1 łyżka proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonuszczypta soli80 g jasnego brązowego cukru100 g orzechów włoskich, posiekanych2 jajka250 ml mleka6 łyżek oleju słonecznikowego lub 85 g stopionego masła1 łyżeczka ekstraktu z waniliiW jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sól, cukier i orzechy.W drugim - roztrzepać jajka, dodać mleko, ekstrakt i olej.Połączyć zawartość obu naczyń, wymieszać.Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć do nich ciasta do 3/4 wysokości. Piec około 20 minut w temperaturze 200ºC. Studzić na kratce.