Wykonanie

Jedyne wspomienia jakie mam o
czekoladowych naleśnikach, to te z 5 klasy podstawówki, kiedy robiliśmy je na lekcjach gospodarstwa domowego (btw fajny przedmiot to był, ciekawe czy jeszcze jest w szkołach ;-). Nie posmakowały mi, były zbyt suche, nigdy już do nich nie wróciłam. Pancakesy są inne, grubsze, wilgotniejsze w środku, podane na ciepło mają te malutkie kawałki
czekolady, przez które sięgam po następne... Można je podawać z sosem
czekoladowym, karmelowym lub
śmietanką, albo z czym sobie wymarzycie... Polecam!Składniki na około 12 pancakes:2 duże
jajka250 ml
mleka3 łyżki
oleju rzepakowego1,5 szklanki
mąki pszennej (lub troszkę mniej, zależy od
mąki)1/3 szklanki drobnego
cukru do wypieków1 łyżka
proszku do pieczenia3 łyżki
kakaopół łyżeczki
solipół szklanki chocolate
chips lub ulubionej posiekanej
czekoladyWszystkie składniki poza kawałkami
czekolady zmiksować, na sam
konic dodać
czekoladę, wymieszać.Smażyć na minimalnej ilości
oleju, z obu stron, odwracając na drugą stronę, gdy powierzchnia placuszka pokryje się pęcherzykami powietrza.Smacznego :-).