Zdrowe ciasteczka, szybkie do przygotowania i upieczenia. Szczególnie, jeśli lubicie muesli i macie w domu spore zapasy :-).Składniki na około 30 ciastek:185 g masła, roztopionego1 szklanka (130 g) muesli (np. zwykła mieszanka płatków z rodzynkami i orzechami)1 szklanka (90 g) wiórków kokosowych1 szklanka (90 g) płatków owsianych1/2 szklanki mąki pszennej1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sody oczyszczonej70 g jasnego brązowego cukru1/4 szklanki (35 g) ziaren sezamu1 łyżka miodu1 roztrzepane jajkoWszystkie składniki wsypać do naczynia, dobrze wymieszać, wyrobić.Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując spore odstępy, spłaszczać je łyżką.Piec w tempearturze 170ºC przez 13 - 15 minut. Studzić najpierw na blaszce (będą miękkie), jak stwardnieją - przenieść na kratkę.Smacznego :-).Przepis pochodzi z The Australian Women's Weekly 'Everyday cakes & cookies'.