Zawsze gofry kojarzą mi się z wakacjami.Gdy dostałam na nie przepis od razu postanowiłam go wypróbować.Jedyny minus to to,że trzeba mieć gofrownicę.Składniki:1,5 szklanki mąki (250 g)1 szklanka jogurtu1/10 masła(25 g)2 łyżki cukru2 jaja1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soliolej do smarowania formycukier puder do posypania1.Masło włóż do rondelka i rozpuść.2.Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem. Białka ubij z solą na sztywno.3.Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej.4.Do miski włóż utarte żółtka, mleko, mąkę i rozpuszczoną Kasię. Wszystko wymieszaj mikserem. Na koniec dodaj pianę z białek.5.Gofrownicę rozgrzej i posmaruj olejem. Wlej porcję ciasta i rozsmaruj. Piecz aż gofry nabiorą złotego koloru.6.Gotowe gofry podawaj same lub z marmoladą. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.