Wykonanie
a ja wczoraj postanowiłam nieco zmodyfikować uwielbiany przez moja rodzinkę sernik
jogurtowy. Marzyło mi się coś
kawowego, więc powstał sernik
cappuccino. Polecam!!!! Kiedy podałam go, to oprócz pochwał usłyszałam reprymendę, że..... za mało!a oto przepis na te pyszności:1. 2 op.
jogurtu gęstego Bakoma2. 3 op. 200g
serka delikatnego President 0% tłuszczu3. 3
jajka4. 3/4 puszki kajmaku Gostyń (reszta pozostaje do dekoracji)5. 5 saszetek
cappuccino Nestle (najlepsze do deserów)6. 3 łyżki
mąki ziemniaczanejdo dekoracji:1/4 puszki kajmaku
płatki migdałoweowoce: u mnie
truskawki,
mango i plasterek
kiwi2 łyżki
wody oraz 2 łyżki
żelatyny do deserów Dr Oetkerwykonanie:wszystkie składniki zmiksować blenderem i przelać do tortownicy obłożonej folią aluminiową o średnicy 21cm. piec w temp 160st w kąpieli
wodnej, aż masa będzie sprężysta. po upieczeniu wyjąc i schłodzić. następnie posmarować
kajmakiem i ozdobić
płatkami oraz
owocami. rozpuścić
żelatynę w wodzie i kiedy wystygnie posmarować
owoce.Smacznego!!!!