Wykonanie
Przepis pochodzi z programu "Słodka rywalizacja":Masa
jabłkowa:3
jabłka (duże oraz dość twarde i soczyste)0,5 łyżeczki
cynamonuWymieszać i podsmażyć na patelni przez ok. 5-8 minut (by nie straciły swojego kształtu i chrupkości).0,5 łyżeczki
rozmarynusok z połowy
cytryny1,5 łyżki
mioduDodać do smażących się
jabłek.Kruszonka:0,75 szkl.
migdałówPokruszyć (najlepiej w malakserze, ale nie na pyłek).1 szkl.
otrębówcukier (do smaku)100g
margaryny lub
masła (można dodać więcej)Zagnieść składniki (dość sypka konsystencja).Nałożyć
jabłka do np. ramekinów i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec do zezłocenia kruszonki.