Wykonanie
Wart przygotować domową mrożona
herbata, gdyż jest tania i łatwa w wykonaniu, a świetnie gasi pragnienie szczególnie w upalne dni. Według mnie w smaku smaczniejsza od tej kupionej w sklepie i co ważne nie zawiera sztucznych dodatków czy konserwantów.Składniki:2
torebki czarnej
herbaty1 torebka
herbaty -
mięta1
cytryna1 łyżka
mioducukier do smakukilka listków świeżej
miętyskruszony
lódPrzygotowanie:
Torebki herbaty i
mięty zalewamy 0,7 l wrzątku, dodajemy
miód oraz
cukier (musi być słodsza niż chcemy osiągnąć) i odstawiamy do ostudzenia. Z połowy
cytryny wyciskamy sok, wlewamy do
herbaty. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Na koniec przelewamy przez drobne sitko do szklanek, wrzucamy
lód, listki
mięty i plastry
cytryny.