Wykonanie
Bardzo prosty, ale bardzo ciekawy i calkiem efektowny pomysl naletnie orzezwienie- icetea z kwiatkami
miety zatopionymi w
lodowych kostkach. Kwiatuszki polecam zjesc- smakuja niezwykle delikatnie, o wiele delikatniej niz listki
miety.
Dla 4 osob:4
torebki cherbaty czarnejsok z
polowy cytrynypolowa
cytryny4-6 lyzek
cukru- wedle uznaniagarsc kwiatow
mietyKwiaty
miety umyc, umiescic w pojemniczkach do lobienia kostek
lodu i zamrozic.
Herbate zaparzyc przez 3-5 minut w 800 ml wrzacej
wody. Dodac sok z
polowy cytryny i poslodzic. Pozostala
polowe cytryny pokroic na polplasterki.
Herbate wstawic po wystudzeniu do lodowki i chlodzic przez kilka godzin. Podawac z kostakami
lodu z kwiatami
miety i z
cytryna pokrojona na polplasterki.Wpis uczestniczy w akcjach: