Wykonanie
Zaczynamy od upieczenia podstawy naszych babeczek będzie to ciasto
czekoladowe.Składniki:-200g
gorzkiej czekolady-200g
masła-200g
cukru pudru-80g
mąki-4
jajka-1
cukier waniliowyRoztopić
masło z
czekoladą i pozostawić do ostygnięcia.
Żółtka oddzielić od
białek.
Żółtka ubić z
cukrem, dodać wystudzoną
czekoladę z
masłem. Wszystko razem wymieszać. Ubić
białka na sztywną pianę i dodać do masy czekoladowej. Dodać pozostałe składniki wszystko razem wymieszać. Wlać ciasto do "papilotek" (papierków do pieczenia babeczek) ciasto nie urośnie za wysokie więc możecie być spokojni ;) Piec 30-40 min, lecz najlepiej do suchego patyczka w tem.120'CGdy nasze
spody się upieką studzimy je.W tym czasie kroimy
banana na cienie plasterki.Pokrojone
banany kładziemy na
spody.Ubijamy
śmietanę kremówkę 36% z fiksami aby postała dosyć sztywna
śmietana (oczywiście dla smaku możemy także dodać łyżkę
cukru pudru) Ubijamy i rękawem cukierniczym lub łyżką nakładany kremówkę na
banany.Trzemy
czekoladę (gorzką lub
mleczną) i obsypujemy nią nasze mini kopce kretaI gotowe !SMACZNEGO