Wykonanie
Kolejna porcja
słodyczy. Piątkowe
bananowe wypieki.Burza śnieżna za oknem, burza czekoladowa w cieście.

Składniki (na 12 porcji):
mąka żytnia 200g
cukier puder 70 g3 małe
bananymasło 50g
jogurt naturalny 100g2
jajaczekolada gorzka 50g1 łyżeczka
sodyWymieszaj
mąkę z
sodą. Utrzyj miękkie
masło z
cukrem i dodaj rozgniecione widelcem (na papkę)
banany.Dodaj
jogurt oraz
jajka i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj
mąkę i utrzyj na gładką masę. Roztop
czekoladę w kąpieli
wodnej i zmiksuj z 1/3 ciasta
bananowego. Obie masy przełóż za pomocą łyżki ( 1 łyżka białej, 1 łyżka czarnej i tak na zmianę) do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Po upieczeniu studź na kratce.

Wartość Kaloryczna 183 kcal (1 porcja)
Białko 3,7 gWęglowodany 29 , 5 gTłuszcz 6 , 3 g