Wykonanie
« Powrót  Opis:Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 1 kostek
jajko 6 sztuk
cukier 1.5 szklanek
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukier waniliowy 1 sztuk
twaróg 1.5 kilogramów
olejek pomarańczowy 1 sztukWykonanie:
Margarynę + oddzielone
żółtka +
cukier zmiksować na gładką masę, dodać
zapach pomarańczowy,
cukier waniliowy,
mąkę i
proszek do pieczenia, odstawić na 7 min, aby ciasto się ułożyło, teraz dodajemy
serek twarogowy i delikatnie miksujemy, po czym ubijamy
białka jajek i sztywną pianę mieszamy z masą
serową, co jest w tym mieszaniu najważniejsze, to że mieszamy tylko i wyłącznie ŁYŻKĄ DREWNIANĄ. Blachę najlepsza ta okrągła do pieczenia
biszkoptu na tort, smarujemy
margaryną, na dno układamy okrągłe
ciastka biszkoptowe lub kwadratowe
ciasteczka petiki ( peti bure) i wylewamy tą naszą wspaniałą masę
serową Piekarnik ustawiamy na tem. 180-200 stopni i pieczemy około 50 min. Po wystygnięciu posypujemy wiórkami czekoladowymi lub zalewamy polewą też
czekoladową. Do masy można dodać
brzoskwinie lub inne
owoce.Życzę smacznego DiwaldiCiasta i DeseryKomentarze:Autor: aniaData: 2011-03-06znakomity przepis, smaczny i efektowny, właśnie robię ten sernik po raz czwarty, smacznego, polecam.Autor: expiphermData: 2011-01-31Dzieki za ciekawy blogAutor: diwaldiData: 2006-11-26już zostało poprawione w przepisie, dziękiAutor: waldi dybalskiData: 2006-11-26mała pomyłka w ilości
sera twarogowego nie 1/2 ale ma być 1.2 kg. słownie "kilo dwadzieścia" sorry za pomyłkę diwaldiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: