Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wątróbka drobiowa 1 sztuk
ser gruye starty 7.5 dekagramów
masło 6 dekagramów
mąka 7.5 dekagramów
mleko 0.5 litrów
jajko 4 sztukząbek
czosnku 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Masło ucierać z
mąką, aż powstanie gładka, jednolita masa. Następnie masę rozprowadzić zimnym
mlekiem, doprawić
solą,
pieprzem i wymieszać. Gotować na wolnym ogniu 10 min. Otrzymany sos zestawić z ognia.
Wątróbkę i
czosnek drobno posiekać i razem z
natką wrzucić do sosu. Następnie po kolei dodawać :
żółtka,
ser i pianę ubitą z
białek. Wymieszać. Masę przełożyć do formy sufletowej wysmarowanej
masłem (masa powinna wypełniać tylko połowę formy, gdyż suflet podczas pieczenia bardzo urośnie). Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.180 st.C i piec 30 min. Na 5 min przed końcem pieczenia zwiększyć temp. do 200 st.C.Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: