ßßß Cookit - przepis na Suflet z gruyere`em

Suflet z gruyere`em

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wątróbka drobiowa 1 sztuk
ser gruye starty 7.5 dekagramów
masło 6 dekagramów
mąka 7.5 dekagramów
mleko 0.5 litrów
jajko 4 sztuk
ząbek czosnku 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Masło ucierać z mąką, aż powstanie gładka, jednolita masa. Następnie masę rozprowadzić zimnym mlekiem, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Gotować na wolnym ogniu 10 min. Otrzymany sos zestawić z ognia. Wątróbkę i czosnek drobno posiekać i razem z natką wrzucić do sosu. Następnie po kolei dodawać : żółtka, ser i pianę ubitą z białek. Wymieszać. Masę przełożyć do formy sufletowej wysmarowanej masłem (masa powinna wypełniać tylko połowę formy, gdyż suflet podczas pieczenia bardzo urośnie). Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.180 st.C i piec 30 min. Na 5 min przed końcem pieczenia zwiększyć temp. do 200 st.C.
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/199/Suflet-z-gruyereem