ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z łososia ze skórą 4 sztukoliwa 4 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychmiód 2 łyżek stołowychmusztarda 4 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkimasło 2 łyżek stołowychmieszanka warzywna mrożona 450 gramówziemniaki 400 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Marynata: wymieszać 3 łyżki oliwy z miodem, musztardą, drobno posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem do smaku.Marynatą zalać umyte, osuszone filety, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.Osączona z marynaty rybę usmażyć z obu stron na rozgrzanym maśle wymieszanym z oliwą, dolać resztę marynaty.Oczyszczone warzywa oraz ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Gotową rybę podawać z warzywami, polana pozostałym sosem miodowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: