Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety śledziowe 6 sztuk
ziemniaki 500 gramów
cukinia 300 gramów
marchewka 200 gramów
cebula 100 gramów
śmietana 1 szklanek
jajka 3 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane, ugotowane w łupinkach
ziemniaki oraz
marchew, ostudzone obrać.
Marchewkę pokroić w paski, a
ziemniaki w plasterki.Umytą
cukinię pokroić na plasterki i blanszować 2 minuty w osolonym wrzątku. Oczyszczona, posiekaną
cebulę przelać wrzątkiem na sicie.W naczyniu do zapiekania wysmarowanym
masłem ułożyć połowę
ziemniaków, oprószyć
cebulą,
pieprzem oraz
solą. Ułożyć warstwę
filetów śledziowych, posypać
cebulą i przykryć resztą
ziemniaków. Następnie ułożyć warstwę
cukinii oraz
marchwi. Całość posypać
tymiankiem oraz
solą, polać
śmietaną wymieszaną z
jajkami i obłożyć wiórkami zimnego
masła. Zapiekać 45 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: