ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety śledziowe 6 sztukziemniaki 500 gramówcukinia 300 gramówmarchewka 200 gramówcebula 100 gramówśmietana 1 szklanekjajka 3 sztukmasło 4 łyżek stołowychtymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane, ugotowane w łupinkach ziemniaki oraz marchew, ostudzone obrać. Marchewkę pokroić w paski, a ziemniaki w plasterki.Umytą cukinię pokroić na plasterki i blanszować 2 minuty w osolonym wrzątku. Oczyszczona, posiekaną cebulę przelać wrzątkiem na sicie.W naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem ułożyć połowę ziemniaków, oprószyć cebulą, pieprzem oraz solą. Ułożyć warstwę filetów śledziowych, posypać cebulą i przykryć resztą ziemniaków. Następnie ułożyć warstwę cukinii oraz marchwi. Całość posypać tymiankiem oraz solą, polać śmietaną wymieszaną z jajkami i obłożyć wiórkami zimnego masła. Zapiekać 45 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: