ßßß Cookit - przepis na Kapusta czerwona z jabłkami i rodzynkami

Kapusta czerwona z jabłkami i rodzynkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta czerwona 1 sztuk
jabłka 3 sztuk
rodzynki 100 gramów
wino czerwone wytrawne 1 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną kapustę poszatkować, dodać grubo starte kwaśne jabłka, masło, sok z cytryny i wino, posolić i dusić do miękkości. Potem dodać rodzynki i rozprowadzoną w łyżce wody mąkę. Wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12420/Kapusta-czerwona-z-jablkami-i-rodzynkami