Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta czerwona 1 sztuk
jabłka 3 sztuk
rodzynki 100 gramów
wino czerwone wytrawne 1 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
kapustę poszatkować, dodać grubo starte kwaśne
jabłka,
masło,
sok z cytryny i
wino, posolić i dusić do miękkości.
Potem dodać
rodzynki i rozprowadzoną w łyżce
wody mąkę. Wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku
cukrem,
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: