ßßß
Cookit - przepis na Kapusta czerwona na piwie do obiadu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kapusta czerwona na piwie do obiadu
Składniki
Kapusta czerwona
Masło
Mąka
Piwo jasne
Jabłko
Cynamon
Sól
Cukier
Wykonanie
Smaczny, nieco zmodyfikowany przepis na
kapustę
do obiadu
Składniki:½ główki
czerwonej kapusty
(60 dag)1 łyżka
masła
2 łyżki
mąki
150 ml
jasnego piwa
40 dag kwaśnych
jabłek
cynamon
sól
do smaku
cukier
do smakuWykonanie:
Kapustę
poszatkować, chwilę podgotować w odrobinie
wody
.
Jabłka
obrać, zetrzeć na tarce, dodać do
kapusty
, zalać
piwem
i dusić na wolnym ogniu około 20 minut. Z
masła
i
mąki
zrobić zasmażkę, połączyć z
kapustą
i przyprawić do smaku.
Źródło:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/02/kapusta-czerwona-na-piwie-do-obiadu.html
Przepisy powiązane
Karmelizowane jabłka pod orkiszową kruszonką
Szarlotka w krateczkę
Rustykalna tarta z jabłkami i cukrem toffi
Tarta Tatin II
Jabłka zapiekane
Składniki powiązane (0)