Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
łopatka wieprzowa 250 gramów
boczek wędzony 250 gramów
cebula 3 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
papryka mielona słodka 1 łyżek stołowych
curry 1 łyżek deserowych
olej słonecznikowy 0,25 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso oprószyć
solą oraz
pieprzem i pokroić na kwadratowe kawałki.
Boczek oraz oczyszczone
cebule i
papryki pokroić na podobnej wielkości kawałki. Z
olejem wymieszać
paprykę mieloną oraz
curry. Do miski włożyć
mięso oraz
boczek i zalać przyprawionym
olejem, odstawić na 10 minut.Na szpadki do szaszłyków nadziewać kolejno:
mięso,
cebulę,
boczek,
papryki. Szaszłyki piec na grillu lub ułożyć na blasze i polać resztą marynaty. Piec 20 minut w 170 stopniach. Podawać z
zieloną sałatą z
pomidorami, polane
sosem winegret.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: