ßßß
Jeśli nie macie jeszcze dosyć dyni, to proponuję Wam kolejne danie z jej dodatkiem :-)Składniki:30 dag wędzonego boczku1 cebula1/2 papryki czerwonejok. 30 dag miąższu z dyni6 jajeksól, pieprzsuszona bazyliapapryka w proszkuWykonanie:Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić. Paprykę pokroić w kostkę, miąższ z dyni zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dorzucić do boczku i cebuli. Przyprawić i wszystko razem chwilę podusić.Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem i zalać na wierzchu. Wstawić do piekarnika w temp. 180 st. C i zapiec. Wyjąć kiedy zetną nam się już jajka.Podawać na liściu sałaty, można również polać ketchupem. Smacznego :-)