ßßß
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 5(2 głosów)5
02 5admin5 / 5 starsMłode ziemniaczki z rzodkiewką, dymką i sosem chrzanowymJako dodatek do dania np. piersi kurczaka w parmezanie .Składniki2 porcje800 g młodych, małych ziemniaczków6 rzodkiewek2 dymki (młode cebulki ze szczypiorkiem)1 łyżka tartego chrzanu ze słoiczka3 łyżki gęstej śmietany 22% lub 18%sól, pieprzPrzygotowanieZiemniaczki dokładnie wyszorować, włożyć do zimnej wody i oskrobać, niekoniecznie dokładnie. Ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.Rzodkiewki i dymkę umyć i pokroić na cienkie plasterki.Wymieszać chrzan ze śmietaną, doprawić solą morską i zmielonym pieprzem.Ziemniaczki wymieszać z rzodkiewką, dymką i kremowym sosem chrzanowym.