ßßß
Cookit - przepis na Makaron ze szparagami i serem kozim
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Makaron ze szparagami i serem kozim
Składniki
Makaron penne
Masło
Zielone szparagi
Szczypiorek
Ser kozi
Oliwa z oliwek
Parmezan
Sól
Pieprz czarny
Wykonanie
Składniki2 porcje150 g
makaronu penne
2 łyżki
masła
8
zielonych szparagów
, około 200 g2 łyżki posiekanego cieniutkiego
szczypiorku
90 g
serka koziego
(w kształcie wałeczka, ja używam firmy Soignon)4 łyżki
oliwy z oliwek
50 g tartego
parmezanu
sól
i świeżo zmielony
czarny pieprz
PrzygotowanieDo gotującej się
wody
w garnku włożyć
makaron
, posolić i ugotować al dente.W międzyczasie
szparagi
przyciąć i odrzucić twarde końce, obrać do 2/3 wysokości
szparaga
, umyć i pokroić na 4 cm kawałki. Ugotować na parze, lekko osolić.
Serek
kozi pokroić na kawałki.
Makaron
odsączyć i przełożyć z powrotem do garnka, dodać
masło
i wymieszać. Dodać
szparagi
i
szczypiorek
a na końcu wymieszać z
serkiem kozim
.Rozłożyć na 2 talerze, polać
oliwą z oliwek
i posypać
parmezanem
. Doprawić
solą
i posypać
pieprzem
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/pasta/makaron_ze_szparagami/z_kozim_serem/przepis.html
Przepisy powiązane
Makaron penne ze szparagami i chorizo
Zielone szparagi z jajkiem sadzonym i grzanką. Jak kupować szparagi?
Jajecznica z parmezanem, szczypiorkiem i mlekiem
ZIELONE SZPARAGI W SEZAMIE
Smażone ziemniaki z masłem ziołowym (pommes persillade)
Składniki powiązane (0)