Wykonanie
            Zauważyłam ciekawy symptom. Powinno się go chyba określać mianem "syndromu kulinarnego blogera" ponieważ właśnie tutaj dopatruję się źródła. Mianowicie, nie umiem już jeść zupełnie "zwykłych" posiłków. Zaczęłam nadmiernie przywiązywać uwagę to nie tylko smaku, ale i wyglądu tego co jem - nawet zwykła kanapka powinna 
mieć styl :) Oprócz wyglądu cieszę się dodając do moich potraw coś nowego, nietypowego. Właśnie stąd wzięła się potrzeba zjedzenia innej jajecznicy niż tradycyjna na 
maśle, z 
szynką czy 
cebulką.

Potrzebujemy: (na dwie porcje)4 j ajek2 łyżek 
parmezanuok 2 łyżek 
mlekagarści 
szczypiorkusoliłyżki lub dwóch 
masłaJaj a wbijamy do miseczki. Dodajemy 
parme zan, m 
leko i 
sól do smaku, b ełtamy po rządnie.Nagrzewamy patelnię i roztapiamy na niej 
masło. Wylewamy masę jajeczną. Gdy jajecznica zacznie się ścinać dodajemy posiekany 
szczypiorek, smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji.