ßßß
Cookit - przepis na Tatar inaczej
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Tatar inaczej
Składniki
Sos sojowy
Pieprz czarny
Żółtko
Oliwa z oliwek
Olej
Suszone pomidory
Chleb
Szpinak
Cebula cukrowa
Wykonanie
Składniki2 porcje200 g
polędwicy wołowej
(
mięso
musi być bardzo świeże i dobrze schłodzone)1 łyżka
sosu sojowego
świeżo zmielony
czarny pieprz
2
żółtka
1 łyżka
oliwy
truflowej1 łyżka
oleju
ze słoika z
suszonymi pomidorami
oraz:4 kromki
chleba
kilka listków młodego
szpinaku
kilka krążków
cebuli cukrowej
kilka kawałków
suszonych pomidorów
Przygotowanie
Mięso
dokładnie posiekać lub zmielić w maszynce na średnich oczkach (można zmielić od razu z kilkoma
suszonymi pomidorami
), dodać
sos sojowy
, świeżo zmielony
czarny pieprz
,
żółtka
,
oliwę
truflową
i
olej
z
suszonych pomidorów
. Wymieszać i sprawdzić czy nie trzeba dodać odrobiny
soli morskiej
.
Pieczywo
grubo smarować tatarem, na wierzchu układać kawałki
suszonych pomidorów
,
cebulę
oraz
szpinak
, doprawić
solą morską
i świeżo zmielonym
pieprzem
oraz skropić
oliwą extra vergine
.WskazówkiMożna użyć domowego
chleba
z grubą i chrupiącą skórką na Guinnessie,
razowego
lub zwykłego bez dodatków .
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wolowina/tatar_oliwa_truflowa_suszone_pomidory/przepis.html
Przepisy powiązane
Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Fusilli ze szpinakiem i moja wygrana
Pychotkaaa
2. Makaron domowy/pierogi/ uszka
Sałatka ze szpinaku z pieczoną piersią kurczaka i szparagami
Składniki powiązane (0)