ßßß
Cookit - przepis na Tatar inaczej
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Tatar inaczej
Składniki
Chleb
Szpinak
Cebula cukrowa
Żółtko
Pieprz czarny
Sos sojowy
Suszone pomidory
Olej
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Składniki2 porcje200 g
polędwicy wołowej
(
mięso
musi być bardzo świeże i dobrze schłodzone)1 łyżka
sosu sojowego
świeżo zmielony
czarny pieprz
2
żółtka
1 łyżka
oliwy
truflowej1 łyżka
oleju
ze słoika z
suszonymi pomidorami
oraz:4 kromki
chleba
kilka listków młodego
szpinaku
kilka krążków
cebuli cukrowej
kilka kawałków
suszonych pomidorów
Przygotowanie
Mięso
dokładnie posiekać lub zmielić w maszynce na średnich oczkach (można zmielić od razu z kilkoma
suszonymi pomidorami
), dodać
sos sojowy
, świeżo zmielony
czarny pieprz
,
żółtka
,
oliwę
truflową
i
olej
z
suszonych pomidorów
. Wymieszać i sprawdzić czy nie trzeba dodać odrobiny
soli morskiej
.
Pieczywo
grubo smarować tatarem, na wierzchu układać kawałki
suszonych pomidorów
,
cebulę
oraz
szpinak
, doprawić
solą morską
i świeżo zmielonym
pieprzem
oraz skropić
oliwą extra vergine
.WskazówkiMożna użyć domowego
chleba
z grubą i chrupiącą skórką na Guinnessie,
razowego
lub zwykłego bez dodatków .
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wolowina/tatar_oliwa_truflowa_suszone_pomidory/przepis.html
Przepisy powiązane
Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Fusilli ze szpinakiem i moja wygrana
Pychotkaaa
2. Makaron domowy/pierogi/ uszka
Sałatka ze szpinaku z pieczoną piersią kurczaka i szparagami
Składniki powiązane (0)