Szparagi! Zdrowe, sycące, sprzyjające odchudzaniu. Oczyszczają organizm i zawierają dużo zdrowego błonnika. Nic tylko je jeść.2 garście szpinaku baby10 pomidorków cherrypomidory suszone w zalewie z oliwy z oliwek1 mała cebula cukrowapęczek zielonych szparagów1 pierś kurczaka2 ząbki czosnkuoliwa z oliwekcząberpieprzPierś kurczaka kroimy w płaskie "kotleciki" o grubości około 1,5 cm. Otrzymane "kotleciki" posypujemy cząbrem i polewamy lekko oliwą z oliwek. Tak przygotowane m ięso przekładamy do formy wyłożonej folią aluminiową. Pierś kładziemy na płasko. Na koniec posypujemy pieprzem.Pierś kurczaka pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni. Jeśli po 20 minutach pieczenia zobaczymy, że w formie jest dużo wody to należy ja odlać.Szparagi myjemy i odcinamy końcówki. Nacieramy czosnkiem z oliwą z oliwek. Układamy je płasko na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Posypujemy pieprzem.Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. Do momentu gdy końce się przyrumienią.Przepis jest na porcję dla dwóch osób, więc w obydwu miseczkach kładziemy po połowie składników.Na dnie miseczek kładziemy szpinak. Następnie pokrojone w połówki lub ćwiartki (jak komu bardziej pasuje) pomidorki. Dodajemy po łyżeczce suszonych pomidorów razem z zalewą z oliwy. Dodajemy pokrojoną w cienkie krążki cebulę. Na sam koniec kładziemy pierś kurczaka i ciepłe jeszcze szparagi.