Wykonanie
            Składniki2 - 3 porcje1/2 szklanki 
kaszy jaglanejopcjonalnie 1 łyżeczka 
siemienia lnianego2 i 1/2 szklanki 
soku jabłkowego (używam soku ekologicznego 100%)1/2 łyżeczki 
cynamonuDo podania
sok z cytryny, 
jogurt naturalny, 
orzechy włoskie lub pekan lekko zrumienione na patelni, pokrojone 
jabłko, 
miód, 
rodzynki, 
cynamonPrzygotowanie
Kaszę jaglaną opłukać kilkakrotnie zmieniając 
wodę aż będzie klarowna. Do rondelka wsypać 
kaszę, dodać 
siemię lniane jeśli używamy, wlać 2 szklanki 
soku jabłkowego i 
cynamon, zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez ok. 20-25 minut do miękkości 
kaszy. Na koniec dodać resztę 
soku jabłkowego i wymieszać.Nałożyć do miseczek, dodać po ok. 1-2 łyżki 
jogurtu naturalnego na porcję, posypać pokrojonym 
jabłkiem, skropić 
sokiem z cytryny, dodać zrumienione 
orzechy, polać 
miodem. Można jeszcze posypać 
cynamonem i 
rodzynkami.
