ßßß
 
            
         - 3 szklanki gęstego jogurtu naturalnego- 2 średniej wielkości jabłka- 3/4 szklanki płatków migdałowych- 1/4 szklanki orzechów włoskich- łyżka miodu- 1/2 szklanki rodzynek- cynamon
- 3 szklanki gęstego jogurtu naturalnego- 2 średniej wielkości jabłka- 3/4 szklanki płatków migdałowych- 1/4 szklanki orzechów włoskich- łyżka miodu- 1/2 szklanki rodzynek- cynamon Orzechy wsypujemy do miseczki i zalewamy ciepłą wodą. Moczymy przez 15 minut, a następnie zdejmujemy z nich skórki. Gdy orzechy wyschną, prażymy je przez około 3 minuty na suchej patelni. Przesypujemy je do blendera i dodajemy jogurt.Na patelni prażymy również płatki migdałów. Połowę uprażonej porcji wsypujemy do blendera. Drugą połowę zostawiamy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Starte również przekładamy do blendera. Dodajemy miód.Wszystkie składniki w blenderze miksujemy. Do powstałego w ten sposób koktajlu wsypujemy rodzynki i pozostałą porcję prażonych płatków migdałowych. Całość mieszamy.Koktajl wstawiamy do lodówki na pół godziny, następnie przelewamy do szklanek i posypujemy szczyptą cynamonu.Smacznego!
Orzechy wsypujemy do miseczki i zalewamy ciepłą wodą. Moczymy przez 15 minut, a następnie zdejmujemy z nich skórki. Gdy orzechy wyschną, prażymy je przez około 3 minuty na suchej patelni. Przesypujemy je do blendera i dodajemy jogurt.Na patelni prażymy również płatki migdałów. Połowę uprażonej porcji wsypujemy do blendera. Drugą połowę zostawiamy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Starte również przekładamy do blendera. Dodajemy miód.Wszystkie składniki w blenderze miksujemy. Do powstałego w ten sposób koktajlu wsypujemy rodzynki i pozostałą porcję prażonych płatków migdałowych. Całość mieszamy.Koktajl wstawiamy do lodówki na pół godziny, następnie przelewamy do szklanek i posypujemy szczyptą cynamonu.Smacznego!