ßßß

Pora na deser w stylu Tex-Mex. W smaku bardzo podobny jest on do polskiej szarlotki. Podawany z lodami jest niczym innym jak smażonym burrito z jabłkami i rodzynkami.Składniki:tortille pszenne 4 sztukijabłka około 800gr – najlepiej twarde i kwaśnecynamon mielony łyżeczkamiód 4 łyżkirodzynki 4 łyżkisok jabłkowy 8 łyżektłuszcz do smażenia głębokiegowykałaczkiJabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Przekłądamy do garnka, dodajemy miód, sok jabłkowy, cynamon i rodzynki. Mieszamy do momentu aż jabłka puszczą sok. Na tortilli rozkładamy farsz, zwijamy tak jak krokiety i spinamy wykałaczkami. Smażymy w głębokim tłuszczu do złotego koloru. Przekrawamy po skosie na pół. Podajemy z lodami śmietankowymi.