ßßß
Cookit - przepis na Spaghetti z pesto pietruszkowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Spaghetti z pesto pietruszkowym
Składniki
Natka pietruszki
Czosnek
Parmezan
Ser
Bursztyn
Oliwa extra vergine
Ocet balsamiczny
Cytryna
Wykonanie
Składniki2 porcjeok. 150 g spaghettipęczek
natki pietruszki
25 g (3 - 4 łyżki) pestek dyni1/3 ząbka
czosnku
10 g (około 2 łyżek) tartego
Parmezanu
(lub
sera
Bursztyn
)75 ml (5 łyżek)
oliwy extra vergine
1 łyżeczka
octu balsamicznego
1 łyżeczka skórki startej z
cytryny
PrzygotowanieRęcznym blenderem zmiksować wszystkie składniki pesto: listki
natki pietruszki
,
pestki dyni
zrumienione na suchej patelni,
czosnek
,
parmezan
,
oliwę extra vergine
,
ocet balsamiczny
,
skórkę z cytryny
oraz szczyptę
soli
i
pieprzu
.
Makaron
ugotować w osolonej wodzie, odcedzić zachowując kilka łyżek
wody
, dodać pesto, wymieszać i wyłożyć na talerze.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/pasta/makaron_z_pesto_pietruszkowym/przepis.html
Przepisy powiązane
Pizza bardzo cieniutka i chrupiąca
Tydzień włoski w Lidlu, czyli spaghetti aglio, olio e pepperoncino!
Cytrynowe pesto z rucoli
Spaghetti pełnoziarniste z pistacjowym pesto
Spaghetti aglio e olio
Składniki powiązane (0)