Wykonanie
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0
0adminPizza bardzo cieniutka i chrupiącaz
mozzarellą,
oliwą czosnkową i
natką pietruszkiSkładniki8 porcji, dla około 3 - 4 osób:Ciasto: składniki, wykonanie i pieczenie jak w tym przepisie Farsz:1,5 szklanki tartego
sera (
Parmezan, Pecorino,
Bursztyn lub inny twardy
ser długo dojrzewający)1,5 szklanki tartej
mozzarellidużo posiekanej
natki pietruszki do posypania
Oliwa czosnkowa:3 ząbki
czosnku, drobno posiekane125 ml (1/2 szklanki)
oliwy extra verginesól morska i świeżo zmielony
czarny pieprz i dodatkowo
pieprz seczuańskiPrzygotowaniePrzygotować ciasto jak w tym przepisie . Połączyć wszystkie składniki
oliwy czosnkowej w miseczce, odstawić. Połączyć oba rodzaje
sera. Rozwałkowywać kolejno ciasto na cienkie placki, skrapiać
oliwą czosnkową i nakładać mieszankę
serów. Piec przez 8 minut na złoty kolor. Posypać
natką pietruszki i od razu podawać.