ßßß
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0
0adminPizza bardzo cieniutka i chrupiącaz mozzarellą, oliwą czosnkową i natką pietruszkiSkładniki8 porcji, dla około 3 - 4 osób:Ciasto: składniki, wykonanie i pieczenie jak w tym przepisie Farsz:1,5 szklanki tartego sera (Parmezan, Pecorino, Bursztyn lub inny twardy ser długo dojrzewający)1,5 szklanki tartej mozzarellidużo posiekanej natki pietruszki do posypaniaOliwa czosnkowa:3 ząbki czosnku, drobno posiekane125 ml (1/2 szklanki) oliwy extra verginesól morska i świeżo zmielony czarny pieprz i dodatkowo pieprz seczuańskiPrzygotowaniePrzygotować ciasto jak w tym przepisie . Połączyć wszystkie składniki oliwy czosnkowej w miseczce, odstawić. Połączyć oba rodzaje sera. Rozwałkowywać kolejno ciasto na cienkie placki, skrapiać oliwą czosnkową i nakładać mieszankę serów. Piec przez 8 minut na złoty kolor. Posypać natką pietruszki i od razu podawać.