Wykonanie
Kiedy nie macie czasu a chcecie zjeść smaczny obiad polecam pasty!Bardzo lubię ten zestaw i robię go bardzo często. Wystarczy ugotować "
makaron", podsmażyć kilka składników i wymieszać. Nic prostszego.
składniki"
makaron" rigatoni lub penne rigate4-5 grubszych plastrów wędzonego,
surowego boczkudwa ząbki
czosnku w całości, obrane2 -3 łyżki
oliwy z oliwekpęczek
natki pietruszkiser typu
parmezanpieprz czarnysól morskaprzygotowanieGotujemy
makaron nie 11 minut jak na opakowaniu tylko około 9.W tym czasie na patelni podsmażamy
boczek pokrojony w kostkę, dodajemy
oliwę, wrzucamy
czosnek i czekamy aż odda romat, zrumieni się, wyciągamy i wyrzucamy. Ugotowaną pastę dokładamy do
boczku, podsmażamy, dodajemy posiekaną
natkę,
sól i
pieprz. Na konieć posypujemy
startym serem.
Bona Apetita!