Składniki4 porcje1 i 1/2 litra bulionu jarzynowego np. z tego przepisu2 pęczki młodejbotwinki z małymi buraczkami lub 1 większy pęczek1 łyżka olejukokosowego1 cebula (lub 4 młodecebulki)2 ząbki czosnku1/2 kg młodychziemniaków1 papryczka chili1 łyżka soku z limonkiświeża kolendra150 ml mleka kokosowegoPrzygotowaniePrzygotować bulion i trzymać zagotowany pod przykryciem. Botwinkę dokładnie opłukać, buraczki obrać i pokroić na cienkie plasterki. Łodyżki wraz z liśćmi posiekać na desce, pozostawiając mniejsze liście w całości. Ziemniaki obrać i pokroić w małą kosteczkę.W szerokim większym garnku na olejukokosowym zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę i pokrojony na plasterki czosnek. Dodać ziemniaki i buraczki (na razie bez liści) i smażyć co chwilę mieszając przez ok. 3-4 minuty. Doprawić solą morską.Następnie dodać łodyżki oraz posiekane liście botwinki (na razie bez listków w całości) i posiekaną chili bez pestek. Smażyć mieszając przez ok. 1-2 minuty.Wlać gorący bulion i zagotować. Gotować przez ok. 10 minut na umiarkowanym ogniu do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Dodać odłożone liści botwinki, sok z limonki i gotować jeszcze przez minutę.Na koniec dodać mleko kokosowe uprzednio rozprowadzone w kilku łyżkach gorącego wywaru. Posypać świeżą kolendrą i podawać. Można zrobić kleksy z dodatkowego mleka kokosowego.