Kiedy natknęłam się na ten przepis od razu wiedziałam, że ta surówka przypadnie mi do gustu. Połączenie ogórka i cukinii jest świetne. Gdyby nie ogórek ta surówka byłaby zbyt mdła, a tak jest po prostu wspaniała. Ilość składników zredukowałam dla 4 osób.ŹródłoSkładniki: 2 cukinie1 mały ogórek1 cebula czerwona1-2 ząbki czosnku1 pęczek koperkusólkolorowy pieprz mielonyokoło 30 ml jogurtu naturalnegołyżka lub dwie oliwyCukinie umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Tak samo postąpić z ogórkami. Cebule obrać i poszatkować w bardzo drobną kostkę. Koperek pokroić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W misce wymieszać cukinie, ogórka, cebule, koperek, sól i pieprz do smaku. Dodać jogurt, oliwę i wymieszać.Smacznego:)