Do swojej kolekcji domowych granoli dzisiaj dołączam bananową mieszankę z kawałkami czekolady. Jak zwykle granolę można komponować według własnych preferencji. U mnie dla chrupkości koniecznie muszą znaleźć się wiórki kokosowe.Składniki:1 szklanka płatków owsianych1/3 szklanki orzechów laskowych1/3 szklanki migdałów1/2 szklanki wiórków kokosowych1/3 szklanki suszonych rodzynek)70 g gorzkiej czekolady1/4 szklanki oleju1/4 szklanki miodu2 bananyBanany zmiksować. Wszystkie ziarna połączyć w jednej misce. W oddzielnym naczyniu połączyć miód, olej i purebananowe. Zalać tym ziarna i dokładnie wymieszać. Przełożyć do blaszki i piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 35 min, mieszając co 10 min. Po upieczeniu, gdy będzie już przestygnięta dodać kawałki czekolady i dokładnie wymieszać. Przełożyć do słoika.Smacznego:)