Wykonanie
Obowiązkowo w sezonie
dyniowym musi się u mnie znaleźć
makaron. Dzisiaj bez
mięsa, za to z
pieczarkami i w kremowym sosie. Oczywiście, jeśli ktoś chce, może sobie dodać np.
kurczaka ale u mnie dwa
mięsne obiady pod rząd to wystarczająco więc przy tym daniu po prostu z niego zrezygnowałam.
Pomysł własnySkładniki:szklanka
pure z dyni lub pokrojonej w kostkę20 dag
pieczarek1
cebula400 g
makaronu tagiatelle100 ml
śmietankiolej do smażenia
tymianek,
sól,
pieprzparmezanCebulę pokroić, podsmażyć na rozgrzanym
oleju. Dodać pokrojone
pieczarki,
pure lub kawałki dyni. Dodać
sól,
pieprz,
tymianek i dusić razem. Po chwili dodać
śmietankę i gotować jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje.
Makaron ugotować al dente, dodać do sosu. Na wierzch zetrzeć
parmezan i natychmiast podawać.Smacznego:)