Miałam dwa wolne filety z kaczki, a że ostatni gulasz był taki dobry postanowiłam spróbować jak w tej potrawie sprawdzi się kacza pierś. Okazało się, że nadaje się do tego idealnie. Mięso jest delikatne i kruche, jednym słowem wspaniałe. Gulasz najbardziej smakuje mi z makaronem ale oczywiście możecie go podać również z kaszą.Pomysł własnySkładniki:2 filety z kaczki1 cebula2 ząbki czosnkułyżka mąki100 ml czerwonego winabulion warzywnysól, pieprzmajeranekolej do smażeniaOczyszczone mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach a następnie w mące. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kawałki mięsa i obsmażyć z każdej strony. Dodać pokrojoną cebulę następnie posiekany czosnek. Chwilę razem przesmażyć. Wlać wino i bulion. Dodać majeranek. Całość dusić na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie (u mnie ok, 1h) a płyn wyparuje i sos stanie się gęsty. Podawać z makaronem lub kaszą gryczaną.Smacznego:)