ßßß
Składniki na spód:230 g herbatników70 g masłaSkładniki na masę serową:250 g serka mascarpone400 g jogurtu naturalnego5 łyżek cukru pudru (według własnego smaku)3 łyżki żelatyny2 łyżki ekstraktu waniliowegoszklanka jagód3-4 łyżki cukru2 łyżeczki żelatynyHerbatniki zmielić, zmieszać z rozpuszczonym masłem. Wyłożyć tortownicę, wstawić do lodówki.Żelatynę rozpuścić w cieplej wodzie. Serek mascarpone zmieszać z jogurtem, cukrem, ekstraktem waniliowym.Dodać żelatynę i dokładnie szybko wymieszać. Przelać masę serową na herbatniki i wstawić do lodówki.Do garnka włożyć jagody, dodać cukier i zagotować. Zmiksować, dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Gdy galaretka jest przestudzona wylać na masę serową. Równo rozprowadzić i wstawić do lodówki.Smacznego:)