ßßß
Spód sernika200g herbatników kokosowych80g masłaMasa serowa500g serka mascarpone1/2l śmietany 36%350g jogurtu naturalnego z pokruszoną laska wanilii2 galaretki jagodowe4 łyżeczki żelatyny6 łyżek cukru1 szkl cukru pudru3 szkl jagód leśnychWarstwa waniliowa1 szkl śmietany 36%350g jogurtu naturalnego z pokruszoną laską wanilii4 łyżeczki żelatyny4 łyżki cukru pudruborówka amerykańskaSposób wykonaniaWykonanie spodu: Ciasta zmiksować blenderem, masło rozpuścić, wystudzić, dodać do ciastek, wymieszać, przełożyć do tortownicy o średnicy 28 cm, wyrównać, odstawić.Wykonanie masy serowej: Galaretki zmieszać z cukrem kryształem i żelatyną, rozpuścić w szklance wrzącej wody, odstawić. Do sera dodać jogurt, cukier puder, 2 szkl zmiksowanych jagód, wszystko zmiksować, miksując wlać wystudzona galaretką, dodać szklankę jagód w całości, jeśli masa jest płynna odstawić do lekkiego stężenia, śmietanę ubić, delikatnie połączyć z masą serową, całość wylać na ciasteczkowy spódWykonanie warstwy waniliowej: Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl wrzątku, jogurt zmiksować z cukrem pudrem, miksując wlać przestudzoną żelatynę, śmietanę ubić, połączyć z jogurtem, wylać na masę jagodową, rozsypać borówki, schłodzić.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab