Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta30LipSernik
jagodowy z
waniliową warstwąLoading...0 KomentarzyPuszysty sernik na zimno z dużą ilością
jagód, pyszną warstwą
waniliową na bazie
jogurtu z pokruszoną
laska wanilii.
Spód sernika200g
herbatników kokosowych80g
masłaMasa serowa500g
serka mascarpone1/2l
śmietany 36%350g
jogurtu naturalnego z pokruszoną
laska wanilii2
galaretki jagodowe4 łyżeczki
żelatyny6 łyżek
cukru1 szkl
cukru pudru3 szkl
jagód leśnychWarstwa waniliowa1 szkl
śmietany 36%350g
jogurtu naturalnego z pokruszoną
laską wanilii4 łyżeczki
żelatyny4 łyżki
cukru pudruborówka amerykańskaSposób wykonaniaWykonanie
spodu: Ciasta zmiksować blenderem,
masło rozpuścić, wystudzić, dodać do
ciastek, wymieszać, przełożyć do tortownicy o średnicy 28 cm, wyrównać, odstawić.Wykonanie masy serowej:
Galaretki zmieszać z
cukrem kryształem i
żelatyną, rozpuścić w szklance wrzącej
wody, odstawić. Do
sera dodać
jogurt,
cukier puder, 2 szkl zmiksowanych
jagód, wszystko zmiksować, miksując wlać wystudzona
galaretką, dodać szklankę
jagód w całości, jeśli masa jest płynna odstawić do lekkiego stężenia,
śmietanę ubić, delikatnie połączyć z masą
serową, całość wylać na
ciasteczkowy spódWykonanie warstwy waniliowej:
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl wrzątku,
jogurt zmiksować z
cukrem pudrem, miksując wlać przestudzoną
żelatynę,
śmietanę ubić, połączyć z
jogurtem, wylać na masę
jagodową, rozsypać
borówki, schłodzić.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab