ßßß
 
            
         Źródło:Jennie Fleetwood: Jeden garnek wiele potrawSkładniki:20 dag soczewicy3 ząbki czosnku1 l wody3 łyżki oliwy2 łyżki masła1 średnia cebula, drobno posiekana2 łodygi selera naciowego2 łyżki koncentratu pomidorowego1l wody1 l wywaru z jarzyn10 dag drobnego makaronumajeranek, bazyliasól, pieprzW garnku podgrzać masło i oliwę, dodać cebulę i seler, poddusić przez 5 min. Dodać czosnek, przesmażyć. Dodać koncentrat i soczewicę. Wymieszać, wlać wywar i wodę, wsypać zioła, sól, pieprz do smaku. Gotować aż, soczewica będzie al dente. Dodać makaron i gotować na małym ogniu do miękkości makaronu i soczewicy.Doprawić do smaku sola i pieprzem.Smacznego:)
Źródło:Jennie Fleetwood: Jeden garnek wiele potrawSkładniki:20 dag soczewicy3 ząbki czosnku1 l wody3 łyżki oliwy2 łyżki masła1 średnia cebula, drobno posiekana2 łodygi selera naciowego2 łyżki koncentratu pomidorowego1l wody1 l wywaru z jarzyn10 dag drobnego makaronumajeranek, bazyliasól, pieprzW garnku podgrzać masło i oliwę, dodać cebulę i seler, poddusić przez 5 min. Dodać czosnek, przesmażyć. Dodać koncentrat i soczewicę. Wymieszać, wlać wywar i wodę, wsypać zioła, sól, pieprz do smaku. Gotować aż, soczewica będzie al dente. Dodać makaron i gotować na małym ogniu do miękkości makaronu i soczewicy.Doprawić do smaku sola i pieprzem.Smacznego:)