Wykonanie
Pojawiły się już pierwsze
maliny więc polecam ucierane ciasto
imbirowe z tymi
owocami. Jest to doskonałe połączenie. Bałam się przesadzić z
imbirem ale dwie łyżeczki to moim zdaniem idealna dawka. A jak wspaniale smakują i pachną pieczone
maliny to chyba już każdy wie a jeśli nie to najwyższa
pora się przekonać:) Polecam bo ciasto jest mięciutkie, puszyste, po prostu przepyszne.

Składniki:200 g miękkiego
masła200 g
cukru pudru4
jajka250 g
mąki2 szklanki
malin1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżeczki
imbiru w proszku
cukier puder do posypaniaPiekarnik nagrzać do 180 stopni. Okrągłą formę z odpinaną obręczą o średnicy 24 cm wysmarować
masłem . Ucierać
masło z
cukrem pudrem na gładką i puszystą masę, przez minimum 8 minut. Nie przerywając ucierania dodawać kolejno po jednym
jajku, w około 3 minutowych odstępach czasu. Następnie dodawać po kilka łyżek przesianej
mąki z
proszkiem do pieczenia oraz
imbir i miksować już na mniejszych obrotach miksera i krócej, do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do formy, na wierzchu rozłożyć
maliny. Piec 60 minut.Smacznego:)