Wykonanie
Ostatnio zabrałam się za zupę ale jak zwykle w trakcie gotowania okazało się że czegoś nie mam. Tym razem brakowało mi
ziemniaków. Ponieważ zupa była już nastawiona, po zastanowieniu się pomyślałam, że do odważonej już
kapusty dodam trochę
ryżu. Efekt wyszedł mi bardziej niż smaczny. Polecam taką zupę.

Składniki:2 kurze skrzydełkapół główki
kapusty3-4 litry
wodypęczek
włoszczyznyok. szklanki
ryżupęczek
koperkupół szklanki
smietanysól,
pieprzKapustę poszatkować i odważyć. Zagotować
wodę, dodać skrzydełka. Dorzucić
włoszczyznę (
marchewkę starłam na tarce) i gotować. Dodać
kapustę oraz
ryż. Gotować aż
ryż będzie al dente. Wlać
śmietanę i zagotować. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Na koniec dodać posiekany
koperek.Smacznego:)