Przepis ten dostałam od znajomej i natychmiast go wypróbowałam. I bardzo się cieszę, bo to ciasto jest wspaniałe. Leciutkie, puszyste, przełamane kwaskowymi jagodami smakowało nam bardzo i zniknęło naprawdę szybko. Nie jest zapychające i nie można przestać go jeść ( to akurat nie jest zaleta:) ale czas wykonanie jest również krótki więc mimo to zachęcam:)Składniki na biszkopt:6 jaj1 szklanka cukru (niepełna)1 szklanka mąki1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę, zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Upiec na złoty kolor. Po upieczeniu przekroić na 2 części.Składniki na masę:1/2 l jagód2 galaretki cytrynowe1/2 l śmietany kremówki (u mnie jeden kubek 330 ml)cukier puder do posypaniaJagody podgrzać w garnku, kiedy puszczą sok dodać galaretkę. Ostudzić.Drugą galaretkę rozpuścić w połowie ilości wody. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i dodać tężejącą galaretkę.Na połowie biszkoptu wyłożyć jagody, na to piankę z galaretką. Przykryć drugą połową biszkoptu i posypać cukrem pudrem.Smacznego:)