Dzisiaj polecam ciasto z chałwą z dodatkiem brzoskwiń. Pyszna masa z chałwy świetnie łączy się z owocami, które przełamują jej słodycz i doskonale komponuje się z mięciutkim biszkoptem. Polewa czekoladowa jest tutaj kropką nad i, doskonale wieńczy to dzieło. Całość jest bardzo dobra. Szczerze polecam.Składniki na biszkopt:6 jajekpół szklanki cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodac żótka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wytłuszczonej formy. Piec na rumiano. Po wsytudzeniu porzekroić na dwie części. Biszkopt można nasączyć dowolnym nasączem.Składniki na masę:20 dag masłapół kostki margaryny2 jajkapół szklanki cukru3 batony chałwykieliszek spirytusuMiękkie masło i margarynę utrzeć razem na puszystą masę. Jajka ubić z cukrem na parze, wystudzone dodać do masła i dalej ucierać. Na koniec dodać chałwę i spirytus. Utrzeć dokładnie.Wymieszać.Na jedną część biszkoptu rozłożyć połowę kremu chałwowego, na krem pokrojone brzoskwinie, drugą połowę masy, na to drugą część biszkoptu. Wszystko docisnąć. Wierzch polać polewą czekoladową.Smacznego:)