Wykonanie
Maliny ciągle jeszcze są. Dlatego proponuję takie proste, smaczne ciasto.Na weekend będzie super :)Składniki :1 i 1/3 szklanki
cukru2 szklanki
mąki pszennej- tortowej4
jajka250 g
masła lub
margaryny Kasi2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczeniaszklanka
malin, może być ciut więcej
Przygotowanie :
Masło rozpuścić w garnuszku, ostudzićPo wystudzeniu dodawać po jednym
żółtku oraz
cukier, ucieraćWsypywać
mąkę zmieszaną z
proszkiem do pieczenia- utrzeć
Białka ubić na pianę, dodać ostrożnie do masy i wymieszaćWsypać
maliny i również lekko wymieszać, tak by
owoce się nie pogniotłyPiec w temp. 170-180 *C przez około 40 min.
Moje ciasto było pieczone w prodiżu, średnica 24 cm.Robi się je bardzo, bardzo szybko :)