ßßß
Składniki :20 dag masła lub margaryny3/4 szklanki cukru4 jajka2 szklanki mąki pszennejpół cytrynyczubata łyżeczka proszku do pieczenia30 dag malinOpis wykonania :1. Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym żółtku i ucieramy.Dodajemy sok z połowy cytryny i otartą skórkę.2. Białka ubijamy na sztywną pianę, do utartego masła dodajemy przesianą mąkę z proszkiem dokładnie mieszamy, następnie dodajemy piane z białek i delikatnie mieszamy.3. Średnią blaszkę wykładamy papierem, wylewamy ciasto i równomiernie rozprowadzamy, posypujemy malinami.4. Ciasto pieczemy w 180 C ok. 40 minut do tzw. suchego patyczka :).





Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy