ßßß

Ten przepis jakiś czas temu zobaczyłam na blogu evooshack i bardzo mi się spodobał. Mam ostatnio mniej czasu i lubię piec takie szybkie ciasta. Ciasto jest rzeczywiście nienachalnie słodkie, ale smakuje wybornie. Idealne do herbaty czy kawy, jest lekko wilgotne, przez co nawet na drugi dzień jest pyszne.SKŁADNIKI: (duża keksówka)250 g masła lub margaryny do pieczenia2 szklanki mąki pszennej1 szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia3 jajka1/2 szklanki mlekaskóra otarta i sok z jednej cytryny4 łyżki wiórków kokosowychMasło utrzeć z cukrem, dodawać pojedynczo jajka i miksować do otrzymania jednolitej masy. Wlać mleko, dodać skórę i sok z cytryny oraz wiórki kokosowe. Zmiksować, następnie stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 C (termoobieg) około 45 minut.SMACZNEGO :)