Wykonanie
Ten przepis jakiś czas temu zobaczyłam na blogu evooshack i bardzo mi się spodobał. Mam ostatnio mniej czasu i lubię piec takie szybkie ciasta. Ciasto jest rzeczywiście nienachalnie słodkie, ale smakuje wybornie. Idealne do
herbaty czy
kawy, jest lekko wilgotne, przez co nawet na drugi dzień jest pyszne.SKŁADNIKI: (duża keksówka)250 g
masła lub
margaryny do pieczenia2 szklanki
mąki pszennej1 szklanka
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia3
jajka1/2 szklanki
mlekaskóra otarta i sok z jednej
cytryny4 łyżki
wiórków kokosowychMasło utrzeć z
cukrem, dodawać pojedynczo
jajka i miksować do otrzymania jednolitej masy. Wlać
mleko, dodać skórę i
sok z cytryny oraz
wiórki kokosowe. Zmiksować, następnie stopniowo dodawać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia.Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 C (termoobieg) około 45 minut.SMACZNEGO :)