Wykonanie
W poszukiwaniu nowych, ciekawych pomysłów na obiad trafiłam na ten przepis. Jest to bardzo łatwy sposób na przyrządzenie
mięsa. Wystarczy zmieszać składniki marynaty, posmarować
mięso i wstawić do piekarnika. Bardzo lubię takie przepisy chociaż te dłuższe, wymagające większego nakładu pracy wcale mnie nie odstraszają.

Składniki:50 dag
polędwiczki wieprzowej1 posiekana
cebula2 łyżki
brązowego cukrupo 1 łyżeczce suszonej
bazylii,
tymianku, świeżo zmielonego
pieprzu,
soli morskiej i dobrej
oliwy1/4 szklanki
sosu sojowego1/4 szklanki
sosu teriyaki1/2 szklanki
miodu1/4 szklanki
musztardy DijonRozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Mięso umyć i osuszyć, pozostałe składniki wymieszać. W powstałej marynacie obtoczyć polędwiczkę, starając się aby była pokryta możliwie najgrubszą warstwą masy. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec 20-25 minut.Smacznego:)