Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie

Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu«
Ryba z
brokułami w cieściePasztet domowy »

Składniki:200 g
ciastek korzennych75 g roztopionego
masła1/2 szklanki
cukru trzcinowego500 g
jogurtu greckiego250 g
białego sera1 łyżka
mąki1 całe
jajo2
białka jaj2 łyżeczki ekstraktu z
waniliiCiastka zmielić w blenderze, wymieszać z rozpuszczonym
masłem. Masę rozprowadzić w tortownicy o średnicy 20 cm. W mikserze lub robocie kuchennym miksować
ser i
jogurt przez co najmniej minutę. Dodać
cukier,
mąkę, całe
jajo,
białka jaj i
wanilię. Wszystko zmiksować na gładką masę. Masę
serową wylać na spód
ciasteczkowy. Piec ok. 60 minut, do momentu gdy wierzch ciasta będzie suchy w dotyku.Smacznego:)czwartek, 26 listopada 2009, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze