ßßß Cookit - przepis na Sznycle po węgiersku

Sznycle po węgiersku

nazwa

Wykonanie

Kuchnia węgierska kojarzy mi się z pomidorami, chudym mięsem i dużą ilością przypraw zwłaszcza pieprzu i czerwonej papryki. I takie jest właśnie to danie które przygotowałam w ramach Tygodnia Węgierskiego. Bardzo smaczny i szybki sposób na mięso, wybornie smakuje z makaronem.
Składniki:
50 dag mięsa na sznycle
cebula
szklanka wywaru z jarzyn, może być z kostki
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki śmietany
odrobina chili
słodka papryka, sól
łyżka mąki
Pokrojone i nieco rozbite plastry mięsa usmażyc na gorącym tłuszczu, przyrumienic z obydwóch stron. Dodać posiekaną cebulę, podlać rosołem i dusić aż mięso będzie miękkie. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodka papryką. Zaprawić śmietaną połączoną z mąką, zagotować. Jeśli trzeba doprawić do smaku jeszcze raz. Można podawać z makaronem.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2009/10/Sznycle-po-wegiersku.html