ßßß
Cookit - przepis na Sznycle po węgiersku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sznycle po węgiersku
Składniki
Mięso
Cebula
Wywar z jarzyn
Koncentrat pomidorowy
Śmietana
Chili
Papryka słodka
Sól
Mąka
Wykonanie
Kuchnia węgierska kojarzy mi się z
pomidorami
, chudym
mięsem
i dużą ilością przypraw zwłaszcza
pieprzu
i
czerwonej papryki
. I takie jest właśnie to danie które przygotowałam w ramach Tygodnia Węgierskiego. Bardzo smaczny i szybki sposób na
mięso
, wybornie smakuje z
makaronem
.
Składniki:50 dag
mięsa
na sznycle
cebula
szklanka
wywaru z jarzyn
, może być z kostki2-3 łyżki
koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki
śmietany
odrobina
chili
słodka papryka
,
sól
łyżka
mąki
Pokrojone i nieco rozbite plastry
mięsa
usmażyc na gorącym tłuszczu, przyrumienic z obydwóch stron. Dodać posiekaną
cebulę
, podlać rosołem i dusić aż
mięso
będzie miękkie. Pod koniec dodać
koncentrat pomidorowy
. Doprawić do smaku
solą
,
pieprzem
i słodka
papryką
. Zaprawić
śmietaną
połączoną z
mąką
, zagotować. Jeśli trzeba doprawić do smaku jeszcze raz. Można podawać z
makaronem
.Smacznego:)
Źródło:
http://eksplozjasmaku.blox.pl/2009/10/Sznycle-po-wegiersku.html
Przepisy powiązane
Wątróbka drobiowa w pomidorach a' la Gosia :D
Ryba po węgiersku
Kuchnia czeska: Karlovarský guláš
Boeuf Strogonow
Boeuf Stroganow z brunatnymi pieczarkami / Beef Stroganoff / Beef Stroganov / Befstróganov / Strogonow
Składniki powiązane (0)